Starší přípravka v novinách!

V úterý 29. září vyšel v Sokolovském deníku článek věnovaný naší starší přípravce (ale nejen jí). Pokud jste jej náhodou nečetli, můžete si jeho přepis přečíst právě v tomto článku.

Trenér Vladimír Sedláček: Musí chtít hrát…

14 Dnešní pokračování seriálu „Deník fandí mladému sportu“ patří fotbalové starší přípravce SK Dolní Rychnov. Tu vede jako kouč Vladimír Sedláček. Kluky má pod palcem od jejich fotbalových začátků, některé tedy již od jejich čtyř pěti let. „Postupně pracujeme na získávání vlastností a dovedností potřebných pro fotbal,“ přibližuje trenér. Svým svěřencům prakticky nemá co vytknout. „Nemám co, stále se zlepšují, mají správný pří- stup, chodí na tréninky, chtějí hrát,“ je spokojen. K dispozici má Vladimír Sedláček ve starší přípravce patnáct hráčů.

Dlouhodobá práce nese ovoce, SK Dolní Rychnov v současné chvíli vede v této kategorii tabulku okresního přeboru. „Není to jen moje zásluha, ale mnoha dalších lidí, kteří se v Rychnově mládeži věnují,“ brání se svému podílu na úspěchu. Ke klukům je muž, který přišel na západ Čech v roce 1984 pracovně ze severu Moravy a již zde zůstal, možná nezvykle tvrdý. „Jsem na ně tvrdý, to musí být, hráči musí uznávat autoritu,“ říká. Na druhou stranu, jak velí pravidla svérázného rodného Ostravska, mohou hráči u svého kouče počítat nejen s přísným metrem, ale také s férovostí. Tu chce Vladimír Sedláček ale vidět i u svého týmu na hřišti. „Musí vyznávat férovou hru, mít úctu k soupeři,“ má jasno.

9

S trénováním začínal ve Františkových Lázních, v Dolním Rychnově už koučuje přes dvanáct let, za tu dobu mu prošla rukama řada hráčů, na stadionku u rychnovského hřbitova pracoval již u všech kategorií klubu. „Hráče musí fotbal především bavit, musí chtít hrát a vyhrávat, a také patřičně bojovat,“ prozrazuje Vladimír Sedláček svou filozofii. A zatím se mu ji daří na trávníku uvádět v život. „Funguje to,“ pochvaluje si na závěr.

plakát_deník

U tohoto článku nemůžete přidávat komentáře.